Cyber Security Week

De Internationale Cyber Security Week (CSW) is als concept ontwikkeld door The Hague Security Delta (HSD), gemeente Den Haag, Deloitte en Innovation Quarter. Het doel was om de wereld de innovatiekracht en (kennis)positie van Nederland en de stad Den Haag op het gebied van cyber security te tonen. Wij waren verantwoordelijk voor zowel de programmatische, logistieke als communicatieve coördinatie van de gehele CSW 2017 en 2018.

Onze bijdrage

Zowel logistiek als programma-inhoudelijk coördineerden we het programma. In samenwerking met meer dan 100 bedrijven, overheden en kennisinstellingen deden we de programmering en organisatie van 80 verschillende events zoals workshops, presentaties, matchmakingsessies en trainingen.

In de editie van 2018 organiseerden we naast het congres ook de internationale expo van 2.000 vierkante meter met 75 deelnemende bedrijven en het tweedaags congres in de Fokker Terminal. Beide evenementen werden door ruim 4.000 internationale professionals uit de cyber security-wereld bezocht. Samen met HSD en de gemeente Den Haag waren we verantwoordelijk voor de communicatie- en mediastrategie. 

Communicatie

De communicatiedoelen waren gericht op de werving van participanten/ eventorganisatoren en bezoekers; het profileren van Den Haag als Cyber Security Capital of Europe; profileren positie HSD; en profileren Nederland als ‘Secure digital gateway to Europe’. De high-end opening met het Cyber Security Debat die we beide jaren ontwikkelden en produceerden droeg hieraan bij.

Belangrijke nieuwsmedia als NOS, AVROTROS, WNL, Radio 1, BNR, ANP, NRC, FD, De Telegraaf, AD en nu.nl hebben uitgebreid aandacht besteed aan de CSW, net als Omroep West en alle regionale kranten en websites. Sommigen meerdere keren lopende de week.