Infra Innovatie Netwerk

Het Infra Innovatie Netwerk bestaat uit provincies en gemeenten, aannemers en toeleveranciers die samen innovatie in de infrastructuur willen bevorderen. Fysieke bijeenkomsten en ontmoetingen vormen sinds de oprichting de kern van het netwerk. Door corona kwam dit in 2020 op een laag pitje te staan en bleken de bestaande online kanalen onvoldoende in staat om de kernfuncties van het netwerk te vervangen.

Voor het Infra Innovatie Netwerk hebben we een LinkedIn-pagina vormgegeven en opgebouwd tot een levendig online platform met rijke content om mensen te inspireren. Hier kan de doelgroep elkaar online ontmoeten om kennis te delen, initiatieven te verbinden en zo uiteindelijk innovaties in de sector te versnellen. Gelijkgestemden die binnen hun organisatie bezig zijn met innovaties in de infrastructuur vinden elkaar voor innovatievragen en tips. Het online platform is geboren uit noodzaak, maar is tegelijk een grote kans voor het Infra Innovatie Netwerk om nieuwe mensen en nieuwe regio’s te bereiken en flink te groeien. In de eerste negen maanden zijn we gegroeid van 0 naar ruim 900 volgers verspreid over heel Nederland.

In dit project combineren we de inhoudelijke kennis op duurzame infrastructuur met jarenlange ervaring in content- en communitymanagement van verschillende platforms die we zelf hebben opgebouwd.