Innovationlink

Innovationlink activeert ‘verborgen’ innovaties die (nog) niet op de markt verkrijgbaar zijn met een netwerk van experts, in Innovatiecirkels en op regionale schaal.

In 20 jaar heeft Innovationlink tientallen verborgen innovaties geholpen op de weg van idee naar marktintroductie. Met de ambitie om het platform te versterken en te laten groeien heeft de stichting ons gevraagd het programmamanagement van Innovationlink te doen en zo de aanpak regionaal uit te rollen en het netwerk te laten groeien.

Verborgen innovaties

Binnen Nederlandse MKB-bedrijven is een schat aan zelfbedachte innovaties te vinden die door eigen medewerkers van het bedrijf zijn ontwikkeld wanneer er geen geschikte oplossing verkrijgbaar was. Meestal blijven deze innovaties beperkt tot eigen gebruik en vinden hun weg naar de markt dus niet. Dat is doodzonde want deze innovaties vertegenwoordigen een enorme verborgen (omzet)waarde voor het bedrijf zelf en andere bedrijven.

Programma

Om deze ‘verborgen’ innovaties meer kans op een marktintroductie te geven hebben we de Innovationlink Aanpak ontwikkeld. In dit regionale programma van twee jaar brengen we ondernemers met innovaties, ondernemers op zoek naar innovaties, investeerders en productontwikkelingsexperts uit het netwerk bij elkaar. Als onderdeel van de aanpak organiseren we online cursussen en masterclasses, innovatiecirkels waar verborgen innovaties worden gepresenteerd en een jaarlijks live event waar de resultaten worden getoond.