Museumnacht Den Haag

Samen met de Haagse musea, culturele instellingen en andere karakteristieke locaties zoals de Tweede Kamer, organiseren we sinds 2010 jaarlijks Museumnacht Den Haag. In dit samenwerkingsverband hebben we gezamenlijk het doel jonge inwoners van 18 tot 35 jaar uit Den Haag en omstreken te bereiken. Het evenement helpt de publieksbasis van de deelnemende instellingen te verjongen en te verbreden.

Het Concept

Museumnacht Den Haag is een laagdrempelig cultureel evenement met een spraakmakend programma. De diversiteit aan deelnemende instellingen en het brede scala aan activiteiten en exposities geeft bezoekers van Museumnacht de vrijheid om zelf een persoonlijk programma samen te stellen vol klassiekers, verrassingen en eenmalige belevenissen. Met één ticket kan de bezoeker alle gewenste instellingen en programma’s bezoeken. 

Juist door populaire culturele disciplines als dans, muziek, fashion en street art te combineren met het meer traditionele karakter van musea verlaagt Museumnacht de drempel voor jonge mensen. Zo brengen we hen op een verrassende manier in aanraking met het culturele aanbod van de stad en zorgen we dat ze ook na het evenement op herhaalbezoek gaan bij de culturele instellingen.  

Onze rol

Wij zijn de verbindende factor tussen de verschillende musea en culturele instellingen in een stad. Door de bundeling van krachten in dit evenement bereiken instellingen een doelgroep, zowel in omvang als in diversiteit, die ze alleen niet snel zouden bereiken. Museumnacht Den Haag trekt jaarlijks 7.000 bezoekers en zeker voor de kleine culturele instellingen is dit bereik enorm. Naast de volledige coördinatie en organisatie verzorgen we natuurlijk alle marketing en communicatie richting de bezoekers.