Museumnacht Kids

Als we het over concepten hebben, mag onze grootste speeltuin niet missen.

Wat ooit begon als onderdeel van de Museumnacht Den Haag onder de naam KinderNachtRoute werd sinds 2017 een geheel eigen evenement dat inmiddels in drie steden plaats vindt. We kunnen kinderen niet vroeg genoeg in aanraking laten komen met kunst en cultuur. Via Museumnacht Kids ondersteunen we musea en culturele instellingen in het bereiken van een jong en divers publiek.

het concept

Tijdens Museumnacht Kids openen musea en culturele instellingen van 17.00 tot 22.00 uur hun deuren voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. In het programma kunnen zij genieten van de collectie, tijdelijke exposities en aanvullende activiteiten zoals muziek, dans, theater, film en workshops. De activiteiten zijn erop gericht dat de kinderen spelenderwijs kennis maken met de collecties en het aanbod van de deelnemers. Om zo een plek te creëren waar kinderen graag komen en zo herhaalbezoek op de korte en lange termijn te stimuleren.

 

Het tijdstip, de diversiteit aan instellingen en de additionele programmering maken van Museumnacht Kids een bijzondere ervaring! Museumnacht Kids trekt een divers publiek van ouders met kinderen, waaronder een doelgroep die er anders niet zo snel aan denkt om naar een museum te gaan. Er is in het bijzonder aandacht voor kinderen van ouders met een beperkt besteedbaar inkomen en statushouders.

De paraplu

Wij zijn de verbindende factor tussen de verschillende musea en culturele instellingen in een stad. Door de bundeling van krachten in dit evenement bereiken instellingen een doelgroep, zowel in omvang als in diversiteit, die ze alleen niet snel zouden bereiken. Naast de volledige coördinatie en organisatie verzorgen we natuurlijk alle marketing en communicatie richting de bezoekers. Hoewel Museumnacht Kids slechts één fysiek contactmoment heeft per stad per jaar weten we toch gedurende het hele jaar de doelgroep online te bereiken en te informeren over de culturele instellingen in de stad. Zo dragen we niet alleen in aanloop naar en tijdens het evenement de profilering van de instellingen, maar ook daarna. 

Sinds de eerste succesvolle editie in Den Haag wordt Museumnacht Kids landelijk georganiseerd in Den Haag, Haarlem en Utrecht. Nieuwe steden volgen binnenkort!