Consulting

Een probleem kun je niet oplossen met de denkwijze waarin het is ontstaan. Daarom helpen we je als onafhankelijke partner graag om vanuit creativiteit en verbinding op zoek te gaan naar kansen en oplossingen. Wij zijn omdenkers met een toolbox vol methodieken die jou in verschillende stadia en met verschillende soorten problemen op weg helpen en toewerken naar een gedragen oplossing met nieuw perspectief. Wij waken over het proces en zorgen voor energie en plezier zodat jij je kunt focussen op de oplossingen. Benieuwd hoe we jouw uitdaging aanpakken? Wij bespreken het graag met je!

Onze Methodes

Betrek de Stakeholders

Bij grote vraagstukken is samenwerking onmisbaar. We brengen de ambities van afzonderlijke betrokkenen in kaart en bouwen op een open, creatieve en interactieve manier aan een gedragen en gezamenlijke ambitie en aanpak.

Design Thinking

Gebruik het proces van ontwerpers om complexe vraagstukken te ontwarren en op te lossen. Denkend vanuit de eindgebruiker creëren en testen we oplossingen volgens een beproefd stappenplan.

Breng complexe vraagstukken in beweging

Wanneer een vraagstuk helemaal vast zit, kan scenarioplanning uitkomst bieden. Op basis van de belangrijkste variabelen werken we vier toekomstscenarios uit die het gesprek binnen de organisatie en tussen stakeholders openbreken. Vanuit een gezamenlijke ambitie herstarten we het proces.

Creëer je toekomst

De DeepDive comprimeert het design thinking proces in een intensieve workshop van een dag. Groepen tot 30 personen sluiten de dag af met geteste prototypes voor de gezamenlijke future perfect, niet een probleemstelling maar de ideale toekomstsituatie is het uitgangspunt.

Strategieontwikkeling

Slijp je strategie scherp met deze krachtige combinatie van de DeepDive-workshop en scoping sessie. In de DeepDive ontketenen we de denkkracht van een grote groep betrokkenen. In de ScopingSessie toetsen en combineren we alle ideeën uit de DeepDive met directie of projectteam tot een concreet plan van aanpak.

Procesbegeleiding

Soms is het vraagstuk al duidelijk, maar de route naar de oplossing nog niet. In dat geval zijn wij je sparringpartner. We kijken samen hoe we het proces kunnen aanpakken en welke methodieken we moeten inzetten om het doel te bereiken.

Organisatieontwikkeling

Voordat je met de organisatie en partners vooruit kan kijken en een gezamenlijke ambitie kunt formulerenheeft het team soms eerst wat aandacht en energie nodig. In twee middagen doen we een Garagestoresessie en een verdieping daarvan. Deze luchtige interventie maakt onderwerpen bespreekbaar: welke processen, projecten, diensten en gedrag mogen naar het museum? Wat gaat in de etalage, sloop, inkoop en wat moet eerst maar eens naar de werkplaats? 

Energietransitie en verduurzaming

Verduurzaming zit in onze genen. Een groot netwerk en inhoudelijke kennis op dit thema combineren we met ervaring in communicatie en participatie. We helpen overheden om samen met burgers vooruit te komen in energietransitie en bedrijven om werk te maken van hun verduurzaming en dit in te zetten in hun waardepropositie en communicatie. Zelf ontwikkelden we het model van de Trias Plastica in de strijd tegen plasticvervuiling.